Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ



ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

 Οι μαθητές των Β, Γ και Δ επισκέφτηκαν στις 21/3/2016 την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης για να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα της Σχολής και συγκεκριμένα τα εξής:
  1. «Με…γάλα πράγματα» Β και Γ τάξεις
  2. «Ο δρόμος της ελιάς», Δ τάξη

Οι μαθητές των Β και Γ τάξεων συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους, Τσάλη Ξανθή, Δελάλη Μαρία και Ρεμπή Παναγιώτα, παρακολούθησαν το πρόγραμμα <<Με….γάλα   πράγματα>>.
   Εκεί τους περίμεναν ξεναγοί της  Σχολής, οι  όποιοι τους έδωσαν πληροφορίες σχετικά με την ιστορίας της και τις σημερινές της δραστηριότητες. Οι μικροί μαθητές  ξεναγήθηκαν στους σταύλους, είδαν τις αγελάδες , τους δόθηκαν  σχετικές  πληροφορίες γι αυτές, επισκέφτηκαν το αρμεκτήριο και έμαθαν τον τρόπο αρμέγματος ,άρμεξαν και οι ίδιοι σε προσομοίωση μιας αγελάδας.
 Μετά οι μαθητές  παρασκεύασαν και έφαγαν κρέμα από φρέσκο γάλα. Κατασκεύασαν ετικέτες για μπουκάλια γάλακτος και επισκέφτηκαν τα μικρά μοσχαράκια από κοντά ,τα παιδιά κατενθουσιαστήκαν. Έπειτα  ξεναγήθηκαν στο Γαλακτοκομείο, όπου έμαθαν την διαδικασία  παστερίωσης και εμφιάλωσης του φρέσκου γάλακτος και βουτύρου
  Η επίσκεψη μας τέλειωσε με ένα περίπατο στους  υπέροχους χώρους της  Σχολής.
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

translator

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Συνεργάτες