Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ





Στις 10 και 11 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η εκδρομή του Συλλόγου Γονέων κ Κηδεμόνων του σχολείου μας με προορισμό την πανέμορφη και γραφική Ξάνθη. Μία διήμερη εξόρμηση στην «Κυρά και Αρχόντισσα της Θράκης» που θα μας μείνει αξέχαστη.!!!















Ο ιστορικός πυρήνας της Ξάνθης, η "Παλαιά Πόλη". Περπατώντας στα πλακόστρωτα σοκάκια της, θαυμάσαμε τα παλιά αρχοντικά της αλλά και κατοικίες εργατών,κτίσματα που μας ξύπνησαν μνήμες αλησμόνητες της ιστορίας της, τις μικρές  πλατείες της, το παζάρι της, το Λαογραφικό της Μουσείο, το Σπίτι της Σκιάς, την οικία Μάνου Χατζιδάκι αλλά και τόσα άλλα αριστουργήματα που το καθένα ξεχωριστά μας φανέρωνε τον πλούτο και την όμορφη ζωή των ανθρώπων της εποχής εκείνης...  



















Το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο της Ξάνθης... 
Ιδρύθηκε το 1975 και στεγάζεται στο αρχοντικό Κουγιουμτζόγλου. Αποτελεί ιστορική μαρτυρία για την κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης που άκμασε στις αρχές του 20ου αιώνα.



























Το Σπίτι της Σκιάς...
Τα «γλυπτά σκιάς» του δημιουργού Τριαντάφυλλου Βαΐτση που δημιουργεί έργα από… σκουπίδια και μη επαναχρησιμοποιήσιμα υλικά, κι αφού τα φωτίσει κατάλληλα μπορεί κανείς να δει στη σκιά του έργου στον τοίχο, κάποια μορφή ή ακόμη και ολόκληρη παράσταση και μάλιστα με βαθύ νόημα ήταν ξεχωριστά και ιδιαίτερα εντυπωσιακά. 










η οικία Μάνου Χατζιδάκι Πηγή: Protagon.gr
η οικία Μάνου Χατζιδάκι Πηγή: Protagon.gr
η οικία Μάνου Χατζιδάκι Πηγή: Protagon.gr
 Οικία Μάνου Χατζιδάκι
Η οικία που γεννήθηκε κι έζησε τα πρώτα χρόνια του ο κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης...






Αφήνοντας πίσω μας την ιστορική πόλη της Ξάνθης κατευθυνθήκαμε με προορισμό το Πόρτο Λάγος- Λίμνη Βιστωνίδας την 4η μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας και έναν από τους μεγαλύτερους υγροβιότοπους παγκοσμίως.!

 









Στην συνέχεια η πρωτεύουσα της Θράκης και του Ν. Ροδόπης, η Κομοτηνή...Ιδιαίτερο γνώρισμα της η συνύπαρξη του Χριστιανικού και Μουσουλμανικού στοιχείου με τους επιβλητικούς μιναρέδες και τα καφασωτά παράθυρα των σπιτιών.





Στο τέλος της εκδρομής μας επισκεφτήκαμε την ιστορική και αμφιθεατρικά χτισμένη, δίπλα στη θάλασσα, πόλη της Καβάλας με το πανέμορφο λιμάνι της...

 






























Ευχαριστούμε όλους τους γονείς και τους μαθητές μας που πήραν μέρος στην διήμερη αυτή εκδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας αλλά και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς μας κ. Λαζαρίδου Κική, κ. Σεϊταρίδου Μάγδα, κ. Μπάμπαλη Δημήτριο και κ. Φελεκίδη Γιώργο.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.










































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

translator

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Συνεργάτες