Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ




ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΡΤΑΝ ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

     Το ταρτάν της αυλής του 4ου Δημοτικού Σχολείου, για το οποίο γίνεται λόγος πολύς τελευταία, τοποθετήθηκε για πρώτη φορά το 1999  επί Δ/νσης Κων/νου Χριστοφορίδη. Ήταν μια θετική πρωτοβουλία που βοήθησε αφάνταστα στην εξάλειψη ατυχημάτων, στην καλαισθησία του χώρου και αναβάθμισε γενικότερα την ποιότητα του σχολείου μας.
   Μετά από 20ετία από την αρχική τοποθέτηση, το ταρτάν άρχισε να φθείρεται σε βαθμό που δημιουργούσε παρά έλυνε προβλήματα. Υπήρχαν λακκούβες και σχισμές σε πολλά σημεία του, απόκτησε επικίνδυνη ολισθηρότητα από τα πολλά πατήματα  ώστε σε καιρό βροχής να γίνεται «τσουλήθρα» με δυσάρεστες επιπτώσεις. Υπήρχε μεγάλη ανάγκη να επιδιορθωθεί.
   Σε σύμπραξη με το Σύλλογο Γονέων του σχολείου αιτηθήκαμε (Ιούνιος 2018) το έργο της ανανέωσης του ταρτάν. Η αίτηση περιείχε και άλλα τρία αιτήματα που είχαν σχέση με υλικοτεχνικές επεμβάσεις στο σχολείο μας. Τα αιτήματα, εκτός του ταρτάν πραγματοποιήθηκαν μέχρι τον Οκτώβριο του 2018. Συγκεκριμένα, βάφτηκε μέρος του σχολείου, έγινε πλαϊνή πόρτα στη θεατρική σκηνή και έγινε εξ ολοκλήρου η αυλαία της σκηνής. Έμεινε σε εκκρεμότητα το έργο του ταρτάν. Το τελευταίο αποφασίστηκε οριστικά να πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο του 2018 από το Δημοτικό Συμβούλιο.
  Η Δ/νση του σχολείου σε συνεργασία με το ΔΣ των Γονέων πίεζε προς την πραγμάτωση του έργου το συντομότερο, λόγω των δυσκολιών που αναφέρθηκαν προηγουμένως και είχαν σχέση με την αυλή. Το έργο τελικά, όπως μας ειδοποίησαν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, θα ξεκινούσε μέσα στο Μάρτιο.
  Η εταιρεία που ανέλαβε το έργο μας ειδοποίησε ότι θα ξεκινούσε εργασίες την Παρασκευή 21/3/2019, όπερ και εγένετο, διαβεβαιώνοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι θα είναι έτοιμο εντός τριών ημερών (το πολύ!) και δεν θα υπάρχει πρόβλημα με την οσμή των υλικών. Με αυτή την προοπτική και με το περιθώριο της αργίας της 25ης Μαρτίου, έχοντας 4 ημέρες περιθώριο, δώσαμε την άδεια να ξεκινήσει το έργο.
   Δυστυχώς, λόγω αστοχίας κάποιου υλικού, όπως ισχυρίστηκαν οι τεχνικοί του έργου, το νέο ταρτάν δεν στέγνωσε καθόλου και παρέμεινε σαν μία μάζα που θύμιζε πολτό. Η οσμή που ανέδιδε ήταν εξαιρετικά δυσάρεστη με αποτέλεσμα την Τρίτη 26/3 με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων όλο το σχολείο και το Νηπιαγωγείο να πραγματοποιήσει εκδρομή στο Πάρκο Κατερίνης. Την επομένη (27/3) το σχολείο έκλεισε με απόφαση της Αντιδημάρχου κας Π. Μακρίδου. Με νέα ανακοίνωση της ιδίας έκλεισε και για το υπόλοιπο της εβδομάδας (28 και 29/3) βάσει και του δικαιώματος που δίνει το Π.Δ. 79/2017 για έκτακτες περιπτώσεις.
  Η εταιρεία ήδη προχωρά σήμερα (29/3) στην αντικατάσταση του ταρτάν με νέο υλικό αφού τις προηγούμενες μέρες αφαιρέθηκε το ελαττωματικό. Να σημειωθεί ότι και η βροχή των προηγούμενων ημερών συνέβαλε στην επιπλέον καθυστέρηση του έργου.
Συνεπώς:
1.     Δεν ετέθη σε καμιά περίπτωση σε κίνδυνο η υγεία των μικρών μαθητών. Το λιποθυμικό  επεισόδιο μαθήτριας, για το οποίο έγινε λόγος σε κάποιο δημοσίευμα, έγινε το μεσημέρι ( 12.00 η ώρα) της Τρίτης 26/3 κατά τη διάρκεια της εκδρομής στο Πάρκο. Αμέσως το σχολείο κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η μαθήτρια διακομίστηκε στο Νοσοκομείο. Όπως ισχυρίστηκαν οι γιατροί δεν έχει καμία σχέση με αλλεργική αντίδραση ή εξαιτίας κάποιας οσμής. Το ίδιο ισχυρίστηκε και η μητέρα του παιδιού. Το παιδί σε καμία περίπτωση δεν λιποθύμησε εισπνέοντας κάποιο υλικό.
2.     ΟΙ εργασίες αλλαγής του ταρτάν άρχισαν από το απόγευμα της Παρασκευής 21/3 και όχι την Κυριακή 24/3 όπως έχει αναφερθεί στο δημοσίευμα.
3.     Το να συμβεί μια αστοχία, ειδικά σε κάποιο υλικό, είναι μέσα στα όρια της λογικής και μπορεί να συμβεί. Δεν είναι κάτι που το προγραμματίζεις ή, πολύ χειρότερα, θέλεις να συμβεί.
4.     Θεωρώ, ως Δ/ντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου, ότι, εκπαιδευτικοί και γονείς κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την απρόσκοπτη λειτουργία και βελτίωση των συνθηκών ζωής στο σχολείο μας και είναι άκομψο κάποια ατυχή συμβάντα να γίνονται αιτία μικροπολιτικών αντιπαραθέσεων στο βωμό των επικείμενων εκλογών, κάτι που  δεν αφορά ουδόλως τη σχολική κοινότητα.

Ο Δ/ντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης
Δ. Καραμούζας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

translator

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Συνεργάτες