Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

  Την Κυριακή 09/06/2019 πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στην αρχόντισσα της Μακεδονίας, την πανέμορφη Καστοριά.! Πλαισιωμένη από τα επιβλητικά βουνά Γράμμο και Βίτσι και χτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από τα ασάλευτα νερά της λίμνης Ορεστιάδας μαγεύει τον κάθε επισκέπτη με την μεγαλοπρέπειά της...




  Η πρώτη μας στάση ήταν στον αρχαιολογικό χώρο του Λιμναίου Οικισμού Δισπηλιού. Το φυσικό αυτό οικομουσείο το οποίο χρονολογείται από τα μέσα της 6ης μέχρι τα μέσα της 4ης χιλιετίας π.χ. (Νεότερη Νεολιθική Περίοδος), αναπτύχθηκε στη νότια πλευρά της λίμνης Ορεστιάδας και αποτελεί μία πιστή αναπαράσταση του τρόπου ζωής των κατοίκων του. 
















  Επόμενη στάση το ενυδρείο "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος". Είναι το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια και φιλοξενεί ψάρια και οργανισμούς από τα γλυκά νερά της Ελλάδας, αυτόχθονα, ενδημικά και ξένα. 














  
  Η Τρίτη μας ξενάγηση ήταν στην σπηλιά του Δράκου. Σύμφωνα με τον μύθο ήταν χρυσωρυχείο που την φύλαγε άγρυπνα ένας δράκος που ανέπνεε και έβγαζε από το στόμα του φλόγες και δηλητηριώδεις ατμούς. Το τέρας μετά από μάχη, κτυπήθηκε και επέπλεε νεκρό στα νερά της λίμνης. Κατόπιν, με αναμμένους δαυλούς, άνθρωποι, προχώρησαν στη σπηλιά όπου κάποια στιγμή οι δαυλοί έσβησαν λόγω έλλειψης οξυγόνου στο βάθος του σπηλαίου. Τότε ακούστηκε μια φωνή να λέει: "εκείνος που θα σκύψει και θα πάρει μια χούφτα λάσπης που πατάει θα μετανιώσει, αλλά και εκείνος που δεν θα πάρει πάλι θα μετανιώσει". Ορισμένοι τόλμησαν να πάρουν λάσπη από το σπήλαιο και βγαίνοντας έξω στο φως του ήλιου είδαν με έκπληξη πως κρατούσαν υγρή χρυσόσκονη. Το ίδιο έκπληκτοι μείναμε κι εμείς αντικρίζοντας αυτό το μυστηριώδες, μαγικό και ταυτόχρονα παραμυθένιο τοπίο.
        

























    
  Τελευταία μας στάση η Παναγία η Μαυριώτισσα, χτισμένη το 1082 επί Βυζαντινού Αυτοκράτορα Αλεξίου Α΄ Κομνηνού, η οποία διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο ως πνευματικός χώρος σε όλες τις φάσεις της ιστορίας της Καστοριάς.













   

  Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ευχαριστεί τους γονείς και τα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδρομή και εύχεται σε όλους...
"ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ".!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

translator

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Συνεργάτες