Τρίτη 7 Απριλίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς
Επειδή καθημερινά και σεις και εμείς βομβαρδιζόμαστε από εγκυκλίους και ειδοποιήσεις σχετικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, θέλουμε να συνοψίσουμε με τα εξής:
Α. Ασύγχρονη επικοινωνία
1. Σχεδόν όλοι οι συνάδελφοι του σχολείου έχουν δημιουργήσει ψηφιακή τάξη στην πλατφόρμα e-me του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου. Διευκρινίζουμε ότι υπάρχουν δύο είδη e-me πλατφόρμας, η επίσημη του Π.Σ.Δ. (στην οποία μπαίνεις με κωδικούς του Π.Σ.Δ.) και η e-me για όλους στην οποία δεν απαιτείται εγγραφή στο Π.Σ.Δ. αλλά δημιουργείς μόνος σου κωδικούς. Μπορείς αμέσως μετά  να δημιουργήσεις κυψέλη (εκπαιδευτικός) ή να εγγραφείς σε υπάρχουσα κυψέλη, όπως γίνεται για τους μαθητές. Λόγω της ομαδικής προσπάθειας πρόσβασης στις σελίδες του Π.Σ.Δ. και ειδικά στην πλατφόρμα e-me του ΠΣΔ, το σύστημα είναι αυτή τη στιγμή σε αναβάθμιση για να ανταποκριθεί  στις αυξημένες απαιτήσεις. Η πλατφόρμα e-me για όλους λειτουργεί κανονικά.
2. Η επικοινωνία με τους μαθητές γίνεται στη φάση αυτή με ανταλλαγή e-mails μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών. Σε μία μόνο περίπτωση με τηλεφωνική επικοινωνία. Είναι δύσκολο να συντονιστεί επαρκώς αυτού του είδους η επικοινωνία, όμως, με τη χρήση της ψηφιακής τάξης, όταν θα είναι πλήρως λειτουργική, τα πράγματα θα αλλάξουν αισθητά προς το καλύτερο. Με υπομονή και καλή συνεργασία πάντα!

Β. Σύγχρονη επικοινωνία
Η σύγχρονη επικοινωνία για την Α/θμια εκπαίδευση είναι ακόμα στην αρχή της υλοποίησης. Η πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί είναι η cisco webex και ήδη αποστέλλονται στους εκπαιδευτικούς οι σχετικοί κωδικοί πρόσβασης για να είναι σε θέση να επικοινωνούν με τους μαθητές περιστασιακά. Τονίζουμε ότι πυλώνας της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης είναι η ασύγχρονη επικοινωνία με τις ψηφιακές τάξεις που προείπαμε. Ήδη, σε επίπεδο Συλλόγου Διδασκόντων, επικοινωνούμε τακτικότατα μέσω της πλατφόρμας webex του Υπουργείου Παιδείας η οποία είναι εξαιρετική και με εντυπωσιακές δυνατότητες.

Ευελπιστούμε στη βοήθεια της Πολιτείας (κάτι συζητιέται ήδη)  όσον αφορά στην παροχή εξοπλισμού προς τους μαθητές (laptop ή tablet) ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις, ειδικά οι μη έχοντες...έτσι μόνο θα γίνει πράξη η "παροχή ίσων ευκαιριών".

Ο Δντης
Δ. Καραμούζας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

translator

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Συνεργάτες