Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΓΙΑΣΜΟΣ-ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

 

 


 

  Ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2021-22 θα γίνει τη Δευτέρα 13/9/2021 στις 9.30πμ. Οι μαθητές παρακαλούνται να είναι στο σχολείο στις 9.15 χωρίς τσάντες. Βάσει της Κ.Υ.Α. για τα μέτρα προφύλαξης από την πανδημία, οι μαθητές για να προσέλθουν τη Δευτέρα το πρωί στον αγιιασμό θα πρέπει να έχουν κάνει από την προηγούμενη (έως και 24 ώρες πριν) αυτοδιαγνωστικό (self) τεστ και να είναι αρνητικό.Ο έλεγχος των τεστ κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα γίνεται κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο εξής.

  Μετά τον αγιασμό οι μαθητές θα αποχωρήσουν από το σχολείο. Δεν θα δοθούν βιβλία τη Δευτέρα. Την Τρίτη το πρωί τα μαθήματα θα αρχίσουν όπως πάντα στις 8.15 και το σχόλασμα στις 1,15μμ. Οι μαθητές θα έρθουν με άδειες τις τσάντες τους για να παραλάβουν τα βιβλία. Το Ολοήμερο δεν θα λειτουργήσει ακόμα. Η λειτουργία του θα ανακοινωθεί σύντομα.

  Οι γονείς δεν επιτρέπεται να παρευρίσκονται εντός του σχολείου κατά τη διάρκεια του αγιασμού. Με τη λήξη του, περίπου στις 10.00 με 10.15, παρακαλούνται να παραλάβουν τα παιδιά που έρχονται με συνοδεία. Οι υπόλοιποι μαθητές (μεγάλων τάξεων) θα αποχωρήσουν μόνοι τους.

  Οι γονείς των μαθητών της Α τάξης με τη λήξη του αγιασμού θα εισέλθουν στο προαύλιο με τις εκ του νόμου προφυλάξεις (μάσκες, αποστάσεις) για να ενημερωθούν για το χωρισμό των τμημάτων της Α τάξης και να μιλήσουν με τις δασκάλες που ανέλαβαν τα τμήματα της Α. 

  Ενημερώνουμε ότι φέτος θα λειτουργήσουν τα παλιά διαλείμματα (ενιαία) που είναι τα εξής (για όλους τους μαθητές): 1. 9,40-10      2. 11,30-11,45        3. 12,25-12,35.

  Το σχόλασμα θα γίνεται στις 1,15μμ. Η είσοδος και η έξοδος των μαθητών θα γίνεται όπως πέρυσι. Συγκεκριμένα: Β, Γ και Δ τάξη από τη γκαραζόπορτα και Α, Ε, ΣΤ από την κεντρική είσοδο του σχολείου. Η αποχώρηση θα γίνεται σταδιακά από τις 1.05 έως τις 1.15, ξεκινώντας από τις μικρές τάξεις,  όπως πέρυσι, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός των μαθητών. 

  Οι μαθητές θα παραλάβουν προσωρινό πρόγραμμα (εξάωρο) για την 1η εβδομάδα λειτουργίας του σχολείου. Το μόνιμο πρόγραμμα θα καταρτιστεί όταν ολοκληρωθεί η στελέχωση του προσωπικού. 

  Ευχόμαστε μια καλή και αποδοτική σχολική χρονιά, χωρίς πολλές αναποδιές, για να λειτουργήσουμε με ανοιχτές τις σχολικές μονάδες όπως αρμόζει σε μια σωστή και ολοκληρωμένη εκπαιδευτική διαδικασία

Ο Δντης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

translator

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Συνεργάτες