Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

   Επειδή έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα κρούσματα στο σχολείο μας (ένα στην Γ τάξη και ένα στην Ε τάξη) υπενθυμίζουμε τις βασικές οδηγίες του ΕΟΔΥ που ισχύουν από 1/9/2021 για τα σχολεία.

  1. Το τμήμα ή η τάξη  δεν κλείνει παρά μόνο με την εμφάνιση σ` αυτό άνω του 50% των μαθητών του με διεγνωσμένα κρούσματα.

2. Τα παιδιά που βρίσκονται σε άμεση γειτνίαση με το κρούσμα (δίπλα, μπροστά και πίσω) υποχρεούνται σε καθημερινά self test και 2 rapid test εβδομαδιαίως. Τα self test που θα γίνουν επιπλέον των 2 υποχρεωτικών θα χορηγούνται από το σχολείο (υπάρχει ένα μικρό απόθεμα). Τα rapid test μπορούν να γίνονται δωρεάν σε δημόσια δομή ή  σε ιδιωτική, με χρέωση του γονέα. Τα αποτελέσματα των rapid tests πρέπει να εμφανίζονται στο σχολείο Τρίτη και Παρασκευή. Η  φόρμα εκτύπωσης μετά τη διενέργεια του rapid test βγαίνει σε σχετική πλατφόρμα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (gov.gr)

3. Οι υπόλοιποι μαθητές του τμήματος υποχρεούνται μόνο σε διενέργεια των self test δύο φορές την εβδομάδα, όπως όλοι οι μαθητές για την είσοδό τους στο σχολείο.

4. Έχουμε τονίσει με έμφαση στους μαθητές μας να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα και ιδίως τη μάσκα σε κάθε χώρο του σχολείου. Επειδή πολλοί λερώνουν τις μάσκες τους και ζητούν άλλη από το σχολείο, δηλώνουμε ότι δεν διαθέτουμε άλλες μάσκες (δεν μας έχουν χορηγήσει νέες, όσες είχαμε τις έχουμε δώσει). Για το λόγο αυτό συνιστούμε να υπάρχει η μέριμνα από τους γονείς για εφεδρικές μάσκες (2 τουλάχιστον) που να βρίσκονται στην τσάντα των παιδιών. Επίσης καλό θα είναι να έχουν και ατομικά αντισηπτικά, αν και σε κάθε τάξη υπάρχει ένα γενικής χρήσης από όλους.

Ο Δντης

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

translator

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Συνεργάτες