Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

    Όπως ήδη είπαμε στο σχολείο μας, κάθε Τετάρτη, λειτουργεί η ομάδα ΕΔΥ (Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης), με σκοπό την ανίχνευση και εξέταση προβλημάτων που έχουν να κάνουν με μαθησιακά και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά.

   Η ΕΔΥ απαρτίζεται από το Δντη του σχολείου, τη δασκάλα του Τμήματος Ένταξης, την Ψυχολόγο και την Κοινωνική Λειτουργό (με τους νόμιμους αναπληρωτές τους).

   Όποιος γονέας ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με την ΕΔΥ (σε πρώτη φάση με την Ψυχολόγο ή/και την Κοινωνική Λειτουργό) πρέπει να συμπληρώσει μια υπεύθυνη δήλωση

   Για να συμμετέχει ένα παιδί  σε μια τέτοια συμβουλευτική-βοηθητική  διαδικασία αρκεί ο γονέας να "κατεβάσει" μια υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/1986, τη βρίσκει εύκολα στο δίκτυο (και σε μορφή word), και να γράψει μετά το "δηλώνω ότι" τα εξής:

Ως γονέας/ κηδεμόνας του μαθητή/ τριας………………………………………………………………………………..της…………τάξης είμαι ενημερωμένος/ η να λαμβάνει συμβουλευτική υποστήριξη από τα μέλη της ΕΔΥ που λειτουργεί στο σχολείο. 

  Υπάρχει η δυνατότητα να δώσουμε έτοιμη δήλωση σε όποιον επιθυμεί, αρκεί να το ζητήσει τηλεφωνικά ή με e-mail και να τη δώσουμε κατευθείαν στο παιδί να τη μεταφέρει στο σπίτι (για να μην ψάχνεστε μόνοι σας...)

   Αμέσως μετά κανονίζεται σε τηλεφωνική επικοινωνία με το σχολείο ένα ραντεβού πρώτης συνάντησης με το γονέα για πληρέστερη ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων με τα μέλη της ΕΔΥ.  Στη συνάντηση αυτή ο γονέας φέρνει την υπ. δήλωση υπογεγραμμένη για να προγραμματιστούν τα περαιτέρω βήματα από τους ειδικούς.

    Θεωρούμε ότι είναι μια καλή ευκαιρία για μια επιπλέον διερεύνηση ειδικών δυσκολιών (μαθησιακών και μη) που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και καλό θα είναι να αξιοποιηθεί δεόντως, όσο και όταν πρέπει φυσικά.

Ο Δντης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

translator

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Συνεργάτες