Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ SELF TEST ΚΑΙ RAPID TEST ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ

        Με βάση  διευκρίνηση  από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Πιερίας σε περίπτωση ύπαρξης κρούσματος covid σε τάξη του σχολείου ακολουθούνται τα εξής:

1. Στενές επαφές θεωρούνται ΟΛΟΙ οι μαθητές που ανήκουν στο ίδιο τμήμα με νοσήσαντα μαθητή,  σύμφωνα με το ΦΕΚ 4187/10-9-2021 (όχι μόνο οι διπλανοί, εμπρός και πίσω από το θρανίο, οι οποίοι υποχρεούνται σε καθημερινά self test βάσει του 4054/4-9-2021, για το 7ήμερο της περιόδου ειδικής παρακολούθησης)

Οι στενές επαφές θα πρέπει να προβαίνουν στη διενέργεια 2 rapid τest τις ημέρες 0 έως 1 και την 7η ημέρα.  Τις ημέρες 3 και 5 θα υποβάλλονται σε απλό self test.

Για παράδειγμα εάν κάποιος σήμερα, 22/9 εμφανίσει θετικό διαγνωστικό τεστ, θα πρέπει οι στενές επαφές  να ενεργήσουν το αργότερο μέχρι αύριο, 23/9 διαγνωστικό rapid test και να το προσκομίσουν στη σχολική μονάδα. Επίσης επανάληψη του τεστ πρέπει να κάνουν μετά από 7 ημέρες, δηλαδή 28/9 . Tις ημέρες 3 (24/9) και 5 (26/9) θα κάνουν απλό self test. 

Μετά την πάροδο των 7 ημερών της ειδικής παρακολούθησης των στενών επαφών και εφόσον δεν παρουσιάσουν συμπτώματα και τα τεστ βγουν αρνητικά, επιστρέφουν στην διαδικασία του τακτικού ελέγχου που ισχύει για όλους τους μαθητές, κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

2.Για τη διενέργεια των rapid test μπορούν να απευθύνονται στα  σημεία δειγματοληψίας που υποδεικνύονται παρακάτω , χωρίς ραντεβού, με την επίδειξη βεβαίωσης Διευθυντή-ντριας ή Προϊσταμένου-ης για την ανάγκη του δωρεάν ελέγχου

       3.  Οι μαθητές των τμημάτων στο οποίο βρέθηκε κρούσμα θα επανέρχονται στη σχολική μονάδα με την επίδειξη αρνητικού rapid test

      4. οι Δντες/ντριες υποχρεούνται στη σύνταξη αναλυτικού δελτίου ιχνηλάτησης στενών επαφών και καταγραφή ιστορικού για το κρούσμα και αποστολή στη Δνση Υγείας, στην Πολιτική Προστασία και κοινοποίηση στη Δνση Α/θμιας Εκπ/σης. Επίσης υποχρεούνται στην έκδοση βεβαιώσεων προς τους μαθητές-στενές επαφές ώστε να διενυκολυνθεί ο δωρεάν έλεγχος των μαθητών.

    5. Οι υπόλοιποι μαθητές ακολουθούν την "πεπατημένη", δηλ. δύο sef test εβδομαδιαίως με ημέρες επίδειξης των αποτελεσμάτων, Τρίτη και Παρασκευή. 

Τα σημεία δωρεάν δειγματοληψίας για διαγνωστικά τεστ είναι:

 

ΚΟΜΥ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ: 8:00 π.μ. έως 14:30 μ.μ.  (Δευτέρα έως και Σάββατο)

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ: 8:30 π.μ. έως 14:00 μ.μ.  (Δευτέρα έως και Σάββατο), τηλ.  

2352350000

        ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΙΓΙΝΙΟΥ : 8:30 π.μ. έως 14:00 μ.μ.  (Δευτέρα έως και Σάββατο), τηλ.  

        2353350000

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

translator

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Συνεργάτες