Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΤΑΞΗ

  Λόγω τη της πληθώρας των κρουσμάτων γίνεται αδύνατη η λεπτομερής καταγραφή οδηγιών για κάθε ξεχωριστή περίπτωση. Σε περίπτωση κρούσματος αμέσως θα ενημερώνουμε για το τμήμα όπου έχει εμφανιστεί. Γράφουμε  εδώ τις γενικές οδηγίες που ισχύουν σε κάθε περίπτωση για εμφάνιση κρούσματος σε τάξη και πρέπει να ακολουθούνται όσο γίνεται πιο πιστά.

Όταν εμφανιστεί ένα κρούσμα σε μία τάξη:

1. Για τους ανεμβολίαστους μαθητές: 

 1η ημέρα rapid test,

 2η ημέρα self test,

3η ημέρα self test, 

4η ημέρα self test,

 5η ημέρα rapid test. 

2. Για τους εμβολιασμένους ή προσφάτως (εντός 3μήνου) νοσήσαντες μαθητές:

1η ημέρα self test

3η ημέρα self test

5η ημέρα self test

  Τα επιπλέον self test (εκτός αυτών που χορηγούνται εβδομαδιαία από τα φαρμακεία) θα δίνονται από το σχολείο κατόπιν επικοινωνίας με το Δντη. Τα rapid test διενεργούνται σε δημόσιες δομές με βεβαίωση από το σχολείο ή με ίδια έξοδα σε φαρμακείο. Το αποτέλεσμα δηλώνεται στο edupass.gov.gr. 

 Το χαρτί από τα rapid test, εκτυπωμένο,  πρέπει οπωσδήποτε να το έχουν μαζί τους πάντα οι μαθητές και να το επιδεικνύουν όταν χρειαστεί.

  Για τα υπόλοιπα τμήματα του σχολείου ισχύουν τα εβδομαδιαία τεστ κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Το εβδομαδιαίο σχήμα ελέγχου αναπροσαρμόζεται κάθε φορά που εμφανίζεται κρούσμα βάσει των ανωτέρω οδηγιών. Όταν αυτό τελειώσει και εφόσον δεν εμφανιστεί νέο κρούσμα, επιστρέφουμε στα συνηθισμένα (Τρίτη και Παρασκευή). 

  Καλό κουράγιο σε όλους μας....όσο κι αν μας φέρνει δυσφορία, ας μην ξεχνούμε ότι τα περισσότερα κρούσματα ανιχνεύονται μέσω των υποχρεωτικών τεστ που υποβαλλόμαστε όλοι. Υπομονή και προχωρούμε!

Ο Δντης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

translator

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Συνεργάτες