Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Εγγραφές στο Ολοήμερο Πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2023-2024

Λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος των 4/θεσιων και άνω Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων

(Σύμφωνα με την υπ’ αρ. πρωτ.: Φ.06/48378/Δ1/28-04-2023 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ)

 Στα  Ενιαίου  Τύπου  Ολοήμερα  Δημοτικά  Σχολεία (με λειτουργικότητα  από 6/θέσια και  άνω) δύναται να συγκροτηθεί και να λειτουργήσει τμήμα/τμήματα Ολοήμερου   Προγράμματος με τις εξής προϋποθέσεις:

Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής Αίτησης-Δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους. Οι Διευθυντές/τριες των Δημοτικών Σχολείων κάνουν δεκτές όλες ανεξαιρέτως τις αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις.

Στα σχολεία με λειτουργικότητα από 6/θέσια και άνω, ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος (1η, 2η ή 3η ώρα) είναι 10 φοιτώντες μαθητές.

Στη  συγκρότηση  των   τμημάτων  του  Ολοήμερου  Προγράμματος   λαμβάνεται υπόψη η δηλωθείσα ώρα αποχώρησης των μαθητών/τριών, που αναγράφεται στη σχετική υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων κατά την εγγραφή τους.

Δύναται να συγκροτείται τμήμα Πρωινής Ζώνης (7:00-8:00) σε σχολεία όπου  διαπιστώνεται  σχετική ανάγκη.  Στο τμήμα αυτό δικαίωμα συμμετοχής έχουν   μαθητές/τριες   οι   οποίοι   είναι   εγγεγραμμένοι   και   φοιτούν   στο   Ολοήμερο Πρόγραμμα. Ο ελάχιστος αριθμός για τη  λειτουργία  του  τμήματος  Πρωινής Ζώνης είναι  οι  10  μαθητές  για  σχολεία  με λειτουργικότητα από 9/θέσια και άνω.

Παρακαλούμε η Αίτηση-Δήλωση να συμπληρωθεί, να  υπογραφεί και να κατατεθεί στο σχολείο από όλους τους ενδιαφερόμενους γονείς/κηδεμόνες το αργότερο μέχρι την Τρίτη 30/5/2023

Παρακαλούμε στην τάξη να αναγράφεται αυτή στην οποία θα φοιτήσουν οι μαθητές το Σχολικό Έτος 2023-2024.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

translator

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Συνεργάτες