Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΉΘΕΙΕΣ

 Σήμερα, ολοκληρώθηκε το εξαιρετικό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας, εγκεκριμένο από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., από τον Τομέα Υγείας του Ε.Ε. Σ, διάρκειας 8 δίωρων.

                                          

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε όλες τις τάξεις του σχολείου μας από την κα Χρύσα Ράπτη, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια και νοσηλεύτρια του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης του Ε.Ε.Σ.
Οι εκπαιδευτικές-επιμορφωτικές δράσεις που παρουσιάστηκαν βιωματικά στους μαθητές/τριες ήταν:
Α΄ και Β΄τάξεις "Ατομική Υγιεινή"
Γ΄ΚΑΙ Δ΄τάξεις "Πρόληψη ατυχημάυτων"
Ε΄και Στ΄τάξεις 'Πρώτες βοήθειες"
και επιπλέον στις μαθήτριες των Ε΄και Στ΄τάξεων Υγιεινή της έμμηνου ρύσης.
Οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν για την ατομική καθαριότητα, την υγιεινή των δοντιών και της στοματικής κοιλότητας, τις υγιεινές τροφές, τον προληπτικό έλεγχο, την υγιεινή των χεριών, τις ψείρες και την αντιμετώπιση τους , το υγιεινό περιβάλλον και υγιεινή ύπνου.
Άκουσαν, εκφράστηκαν, έλυσαν απορίες και έπαιξαν με δαχτυλομπογιές, μπαλάκια και γκλίτερ ώστε να κατανοήσουν καλύτερα την ατομική υγιεινή.
Οι μαθητές/τριες ανέπτυξαν δεξιότητες πρώτων βοηθειών, εμπλουτίζοντας την γνώση τους με πρακτική εμπειρία και θεωρητική βάση. Ενίσχυσαν την ετοιμότητα τους να μπορούν να ανταποκριθούν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ευαισθητοποιήθηκαν ως προς την αλληλεγγύη και τη βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν στον εαυτό τους αλλά και σε φίλους και συνανθρώπους τους.
Ενημερώθηκαν για την πρόληψη ατυχημάτων στο σπίτι, στον δρόμο, στο αυτοκίνητο. Επίσης πως μπορούν να προφυλαχθούν
από φωτιά, πνιγμό και ηλεκτροπληξία. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ακούσουν, να εκφραστούν και να δράσουν για όλα αυτά τα ζητήματα.
Εφαρμόστηκε η καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και αναλύθηκε το πόσο σωτήρια μπορεί να είναι για την επιβίωση όσων παθαίνουν καρδιακή ανακοπή. Παρουσιάστηκαν όλα τα θέματα της εμμήνου ρύσης και της υγιεινής στα κορίτσια των Ε΄και Στ΄τάξεων.
Όλα τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας παρακολουθήσαμε με πολύ ενδιαφέρον την εξαιρετική παρουσίαση των παραπάνω θεμάτων και ευχαριστούμε ολόθερμα τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και προσωπικά την κα Χρύσα Ράπτη για την αποδοχή της πρόσκλησής μας και για την ενημέρωση που μας έκαναν.
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

translator

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Συνεργάτες