Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

 Ευχαριστούμε τον σύλλογο Κόρες Πιερίων για την υποστήριξη μαθητών του Σχολείου μας στα πλαίσια της δράσης του “Κανένα παιδί χωρίς κολατσιό” κι ευχόμαστε καλή δύναμη στη συνέχιση του έργου του. Καλούμε, δε, τους συμπολίτες μας να υποστηρίξουν τις δράσεις του συλλόγου για τις οποίες μπορούν να ενημερώνονται στην ιστοσελίδα του συλλόγου (Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών), και στις σελίδες του συλλόγου στο facebook (Σύλλογος Κόρες Πιερίων) και στο insagram (kores_pieriwn).

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

ETWINNING - OUR CULTURE RAINBOW



Σήμερα στο σχολείο έγινε παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος etwinning"Our Culture Rainbow" της Ε' τάξης με τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς ,Εύη Ζουγκουρίδου ,Κική Λαζαρίδου και Μαρία Υφαντή. Στόχος του έργου ήταν η εκμάθηση της κουλτούρας των χωρών εταίρων με σκοπό να αυξηθεί η πολιτιστική συνείδηση των μαθητών μας , ο σεβασμός σε διαφορετικούς πολιτισμούς η βελτίωση της αγγλικής γλώσσας και οι δεξιότητες στη χρήση τεχνολογιών, επικοινωνίας, πληροφοριών και εργαλείων web 2.00
Οι μαθητές μας είχαν το ρόλο των δασκάλων και παρουσίασαν το έργο στους γονείς τους και τους έδειξαν τις δραστηριότητές που έκαναν όλη τη χρονιά. Χόρεψαν το αυστριακό τραγούδι που είχαν μάθει και διάβασαν το παραμύθι με τη Luna. Περάσαμε πραγματικά υπέροχα και όλοι ήταν ενθουσιασμένοι.
OUR FINAL VIDEO

.

Τελικά τα παιδιά πήραν το πιστοποιητικό συμμετοχής και οι γονείς τους ήταν πολύ

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΓΙΟΡΤΗ

 Περάσαμε καταπληκτικά !

Εκπαιδευτικοί-γονείς-μαθητές, παίξαμε, χορέψαμε, χαρήκαμε και δώσαμε ραντεβού το Σάββατο στις 7.00 η ώρα το απόγευμα για την αποχαιρετιστήρια γιορτή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας !
Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν στη γιορτή λήξης, μιας όμορφης, παραγωγικής και δημιουργικής σχολικής χρονιάς.

Ευχαριστούμε τη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κα Τριανταφυλλίδου, που τίμησε την εκδήλωση μας με την

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Στ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

 


Την Τετάρτη 5/6/2024 στις 19.00 στο 4ο Δημοτικό σχολείο στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου 2 θεατρικά έργα στην Αγγλική γλώσσα με πρωταγωνιστές τους μαθητές της ΣΤ τάξης έλαβαν χώρα.

1.”The girl with many friends” ΣΤ1 (based on an Aesop Fable ‘The hare with many friends’)
Ο Λαγός με τους πολλούς φίλους του μεγάλου μυθοποιού Αισώπου έγινε "Το κορίτσι με τους πολλούς φίλους" για να συμβαδίζει με την εποχή μας. Όπως γνωρίζουμε σε κάθε μύθο του ο Αίσωπος χρησιμοποιούσε αλληγορίες και ηθικά διδάγματα σημαντικά για τη ζωή του εκάστοτε ανθρώπου. Ηθικό δίδαγμα Δεν χρειάζεται να έχουμε πολλούς φίλους στη ζωή μας αλλά πραγματικούς φίλους.
2. Anything that can go wrong will go wrong…… ΣΤ2
Murphy's Law Ο νόμος του Μέρφι "Οτιδήποτε μπορεί να πάει στραβά θα πάει στραβά αργά ή γρήγορα " δηλαδή ότι μπορεί να συμβεί θα συμβεί.3 ζευγάρια ξεκινούν να πάνε ένα ταξίδι στη Ρώμη αλλά δυστυχώς τα αγόρια κάνουν λάθος στην πτήση και καταλήγουν να πάνε στη Γαλλία ενώ τα κορίτσια στη

Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 




Μια όμορφη εκπαιδευτική εμπειρία, διάρκειας τριών ημερών προστίθεται στα όμορφα βιώματα της σχολικής ζωής, μαθητών/τριών Στ' ταξης -γονέων και εκπαιδευτικών .







translator

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Συνεργάτες