Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

   Με βάση εγκύκλιο της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Κ. Μακεδονίας, σε πρώτη φάση ζητήσαμε τα e-mails των γονέων των μαθητών για την επικείμενη έναρξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. 

   Επειδή τα ερωτήματα είναι πολλά  αναφέρουμε τα εξής:
1. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς το χρόνο έναρξης και υλοποίησης στα Δημοτικά. Ξεκίνησε από σήμερα η υλοποίησή τους στην Γ Λυκείου.
2. Για τους μαθητές του Λυκείου προγραμματίζονται μαθήματα που στηρίζονται στη σύγχρονη εκπαίδευση. Το Υπουργείο θα διαθέσει σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας, ξεκινώντας από την Γ’ Λυκείου (λόγω των επερχόμενων Πανελλαδικών εξετάσεων), ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή πλατφόρμα για την πραγματοποίηση μαθημάτων μέσω τηλεδιάσκεψης από τους εκπαιδευτικούς
3. Αναφορικά με την ασύγχρονη εκπαίδευση, (που κατά πάσα πιθανότητα θα εφαρμοστεί στα Δημοτικά), οι υφιστάμενες ψηφιακές δομές του Υπουργείου, δηλαδή τα Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία (Ε-Books),  το Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Υλικό (Φωτόδεντρο) και τα Ψηφιακά Διδακτικά Σενάρια (Πλατφόρμα «Αίσωπος») είναι ήδη οργανωμένες ανά βαθμίδα, μάθημα και ενότητες και μπορούν επομένως να χρησιμοποιηθούν από όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς και στην έκτακτη αυτή συγκυρία. Το Υπουργείο δρομολογεί, επιπλέον, την ανάρτηση πρότυπων βιντεοσκοπημένων μαθημάτων, με στόχο τη διευκόλυνση αφενός των μαθητών που θα μπορούν να τα παρακολουθούν οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, αφετέρου των εκπαιδευτικών που θα μπορούν να τα αξιοποιούν παράλληλα, ενισχύοντας τη διδασκαλία τους.
Παραθέτουμε τα σχετικά links των ανωτέρω δομών 

http://ebooks.edu.gr/new/ (διαδραστικά βιβλία)
http://photodentro.edu.gr/aggregator/ (Φωτόδεντρο)
http://aesop.iep.edu.gr/ (πλατφόρμα Αίσωπος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

translator

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Συνεργάτες