Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ E-ME

Αγαπητοί γονείς

Μετά από σύσκεψη ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε,  από τις δύο διαθέσιμες εφαρμογές ψηφιακής διασύνδεσης  (πλατφόρμας) e-me και eclass, να χρησιμοποιηθεί η e-me, γιατί είναι πιο φιλική και οικεία στη χρήση για το Δημοτικό Σχολείο. Οι πλατφόρμες που ήδη σχηματίστηκαν και λειτούργησαν στο eclass θα απενεργοποιηθούν.

Έτσι:

1.  Όσοι μαθητές δεν απέκτησαν κωδικούς για το Π.Σ.Δ. με βάση τις παλαιότερες οδηγίες καλούνται να το κάνουν τώρα. Για εγγραφή μπαίνετε  στον ιστότοπο https://register.sch.gr/students/ και ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες. Οι κωδικοί χρειάζονται για να μπορεί ο μαθητής με δικό του μοναδικό τρόπο να μπει στην πλατφόρμα e-me που έχει δημιουργήσει ο εκπαιδευτικός και θα χρησιμοποιεί για την εξ αποστάσεως διδασκαλία. Για την εγγραφή στο Π.Σ.Δ. απαιτείται εκτός των άλλων και ο αριθμός μητρώου του μαθητή, που τον βρίσκετε σε ένα παλιό έλεγχο βαθμολογίας ή επικοινωνείτε μαζί μας με mail στο 4dimkate@sch.gr, για να σας τον στείλουμε.

2. Αφού εξασφαλίσετε κωδικούς στο Π.Σ.Δ. είστε έτοιμοι να γίνετε μέλη της κυψέλης (τάξης) που θα δημιουργήσει ο δάσκαλος και θα σας καλέσει να εγγρεφείτε στέλνοντας στο mail σας το link της κυψέλης. Κάνετε κλικ στον σύνδεσμο και μπαίνετε, με τους κωδικούς του Π.Σ.Δ., στο περιβάλλον της πλατφόρμας e-me. Aκολουθήστε πιστά τις οδηγίες που αφορούν  στη χρήση του  e-me και βρίσκονται στον παρακάτω σύνδεσμο
 https://dschool.edu.gr/menoumespiti/assets/LetsStartWith_eme_StepByStep_Guidelines4Studentsv1.0-Mar2020.pdf
Η πλατφόρμα e-me βρίσκεται στον ιστότοπο  https://dschool.edu.gr/ κάτω δεξιά  στρόγγυλο  link με κόκκινο χρώμα (όχι η άσπρη που είναι για όλους, η κόκκινη που είναι και η επίσημη έκδοση)

3. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο δάσκαλος και οι μαθητές θα μπορούν διαδραστικά να επικοινωνούν μέσω της πλατφόρμας e-me και να διαμορφώνουν τη νέα μορφή που θα πάρει, εν καιρώ, η εξ αποστάσεως διδασκαλία.

4. Μέχρι την ολοκλήρωση των παραπάνω ενεργειών η επικοινωνία θα γίνεται με απλά e-mails από το δάσκαλο προς τους γονείς και αμφίδρομα. Η διαδικασία αυτή έχει ήδη ξεκινήσει στα περισσότερα τμήματα. Ο μαθητής εκτελεί τις ασκήσεις του σε φύλλο εργασίας word κατευθείαν και το στέλνει πίσω ή γράφει πάνω στο εκτυπωμένο pdf και ο γονέας φροντίζει να το σκανάρει ή να το φωτογραφήσει όσο πιο ευκρινώς γίνεται με το κινητό του και το αποστέλλει πίσω ως εικόνα, ή, τέλος, σε λευκό χαρτί αριθμώντας την κάθε άσκηση που θα κάνει και μετά  αφού το φωτογραφήσει ή σκανάρει, το στέλνει πίσω στο δάσκαλο. Οι απαντήσεις των δασκάλων θα πρέπει να είναι σε προσωπικό επίπεδο. Όλα αυτά αποτελούν γενικές οδηγίες που στην πορεία θα τροποποιηθούν σίγουρα, αλλά τον τελικό λόγο τον έχει ο δάσκαλος. Λόγω της δυσκολίας που αντιμετωπίζουν (ελάχιστοι ευτυχώς) εκπαιδευτικοί στις νέες τεχνολογίες, κάποιες φορές θα επιστρατευτεί στην επικοινωνία και το κλασικό τηλεφωνο.

Καλή αρχή σε όλους και επανερχόμαστε!

Ο Δ/ντής
Δ. Καραμούζας

  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

translator

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Συνεργάτες